Již v sobotu 11.5.2024 se od 6 hod. uskuteční tradiční rybářské závody pro členy PS Mikulov na revíru Dyje 7A. Jste srdečně zváni!

můj životní úlovek

Tak si pročítám příspěvky šťastných rybářů ….. také bych se chtěla podělit s ostatními o ten svůj, mimořádný.
Byl krásný slunečný den, 20. 4. 2019, u pálavského moře u naší kolečkové chaloupky v Dolních Věstonicích. Manžel měl stále krásné záběry, až jsem mu potichu záviděla a já pořád nic pořádného. Byla jsem z toho nešťastná. Až k večeru najednou pořádný „hrčák…“. Byl to obrovský záběr, nemohla jsem prut ani nadzvednout. A najednou – jako bych na něm neměla žádnou rybu. Tak prut stahuju pomalu a až u břehu cítím zase pořádný odpor. Povolím cívku – a ryba vyjela prudce zpět doprostřed nádrže. Tak jsem pomalu prut stahovala až ke břehu a tam jsem zjistila, že je to AMUR – obrovský! Byl to velký boj mezi mnou a amurem. Ještě dnes se mi třesou kolena když si vzpomenu na to, jak manželovi, který mi rybu podebíral do podběráku, mu 1x z něho vyskočila. Myslela jsem si, že je už amur pryč. Ale amur byl stále přítomen. Stahovala jsem ho znovu. Manžel okamžitě rychle reagoval a po druhé se mu amura podařilo podebrat a vytáhnout na břeh. Byl to opravdu pro mě krásný, obrovský a nezapomenutelný zážitek!!! Moc jsem děkovala manželovi, protože bez jeho pomoci bych tohoto krasavce nikdy nedostala sama z vody na břeh. Tento amur měřil rovný 1 metr a vážil 14 kg! Nestačila jsem ani při tom lítém boji sledovat, co tam přihlíželo diváků – turistů a sousedů!
Letos jsme nachytali ještě oba další nádherné ryby – kapry. Doufáme a věříme, že i ten nastávající rok 2020 bude pro nás tak nejen rybářsky nádherný. Fotku se mi nepodařilo k tomuto příspěvku doložit (údajně chyba – šiřka obrázku). Tak ji zasílám na mail. adresu MRS Mikulov. Květoslava Dočkalová, Vyškov

20190422_130654 (Kopírovat) 20190420_184942 (Kopírovat)